September 25, 2018, 10:15:39 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: No incoming Google Voice calls  (Read 5182 times)
rschofield
Newbie
*
Posts: 3


« on: December 21, 2017, 03:01:34 pm »

While I was waiting for Google Voice to port my old phone number, I tested my OBi200 with the temporary number Google had assigned.  Everything work fine.

After the porting completed, I tried calling the ported number and it was directed to my cell phone and not the OBi.

I have tried deleting the Google Voice entry in my OBiTalk account and recreating it but calls still go to my cell phone and not my OBi.

My Google Voice preferences have three forwarding entries -- Google Chat, my home phone, and my cell phone -- all unchecked.  I want calls to this number to go directly to my OBi and to the phone attached.

Am I doing something wrong?

Thanks for any help you can provide.
Logged
drgeoff
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3648


« Reply #1 on: December 21, 2017, 03:17:51 pm »

My Google Voice preferences have three forwarding entries -- Google Chat, my home phone, and my cell phone -- all unchecked.  I want calls to this number to go directly to my OBi and to the phone attached.
Hint.  Your OBi acts as Google Chat client.
Logged
rschofield
Newbie
*
Posts: 3


« Reply #2 on: December 22, 2017, 12:35:46 pm »

Thanks.  I had no idea that the OBi used Google Chat as its connection to my Google Voice account.

So...  I enabled Google Chat for my voice account but still no incoming calls on the OBi.  I even deleted Google Voice from OBiTalk SP1 and re-established it.
Logged
SKarra
Newbie
*
Posts: 2


« Reply #3 on: February 21, 2018, 10:59:22 pm »

Did you figure this out?  I have the same issue - no incoming calls.  I can make outgoing calls ok on the handset I have attached to OBI, but incoming does not ring at all.

Thanks
Logged
SKarra
Newbie
*
Posts: 2


« Reply #4 on: February 21, 2018, 11:16:37 pm »

Figured it out ... had to enable Google Chat.  I did it thru the older interface as I could not find the setting in the new interface.
Logged
rschofield
Newbie
*
Posts: 3


« Reply #5 on: February 22, 2018, 11:18:25 am »

My problem was two-fold.

I enabled Google Chat but that didn't completely solve the problem.

On a suggestion from Obi Support, I replaced the antique Trimline phone that I had attached to my Obi200 and that solved the problem.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC