December 15, 2017, 11:11:42 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: "Error 56" when dialing setup number  (Read 2275 times)
redx
Newbie
*
Posts: 2


« on: September 25, 2016, 10:42:43 am »

I am attempting to set up a phone with an obi200 device, but am not able to dial the setup number. Dialing **5, **9, **8, **0, etc. all immediately result in an audio recording repeating "Error 56". I have tried just about everything I can think of and technical support was not able to provide me with any information about this error. Screenshots of config are attached.




* Screenshot from 2016-09-25 12-39-53.png (111.08 KB, 937x746 - viewed 149 times.)

* Screenshot from 2016-09-25 12-40-42.png (19.77 KB, 581x289 - viewed 139 times.)

* Screenshot from 2016-09-25 12-41-17.png (21.64 KB, 912x155 - viewed 134 times.)
Logged
drgeoff
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 2726


« Reply #1 on: September 26, 2016, 02:50:01 am »

1. Are you using an ordinary POTS type phone plugged directly into the OBi?

2. Try a factory reset as detailed on the FAQ page.

Logged
redx
Newbie
*
Posts: 2


« Reply #2 on: September 26, 2016, 07:43:06 am »

I am using a POTS phone which works fine when connected to a conventional land line and have performed 2 factory resets. I have also made sure the firmware is at the latest version after the last reset. This is second unit that I have experienced this issue with.
Logged
LTN1
Sr. Member
****
Posts: 478


« Reply #3 on: September 26, 2016, 11:55:32 am »

I don't have an answer but I did notice from your first screenshot that your firmware isn't the latest one (it shows build 5264). Perhaps try updating with the latest firmware just to see (though I doubt it would change anything):

Software version level: 3.1.0 (Build:5285)

http://fw.obihai.com/OBi202-3-1-0-5285.fw
Logged
drgeoff
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 2726


« Reply #4 on: September 26, 2016, 12:15:59 pm »

Any possibility that the phone is set to automatically add a prefix code to dialled numbers?

Try dialling ***0.  You should hear "Enter option followed by the pound key".  If you don't, try another phone and cord plugged directly into the Obi200.  If you still don't, you have a faulty OBi200.
« Last Edit: September 26, 2016, 12:18:29 pm by drgeoff » Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC