December 14, 2017, 05:11:33 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Incoming call issue  (Read 2164 times)
SoundFX
Newbie
*
Posts: 3


« on: October 10, 2017, 11:55:05 am »

I have a GV account, and have it set to ring my cell, and three obi devices. The Obi's include 2x OBi1062 phones, and a OBi100 adapter. Incoming calls will ring my cell and the 2 1062's, but not the Obi100. To date I have tried...

OBi100, latest firmware 1-3-0-2886
OBi100, remove and re-add to GV account, factory reset, remove-add again
GV, delete the google chat, make calls from browser restoring google chat-yes the box is checked and my 1062s ring...

The Obi100 still doesn't ring, most annoying... What else can I try to fix this?
Logged
SteveInWA
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3967



« Reply #1 on: October 10, 2017, 12:17:25 pm »

That's [not] working as expected.  OBi 100 devices don't support multiple device use with Google Voice.  For the best user experience, trash the OBi 100 and buy a 200, on sale right now, at Newegg.com.

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16833617008&cm_re=obi200-_-33-617-008-_-Product
Logged

azrobert
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3199


« Reply #2 on: October 10, 2017, 12:37:11 pm »

You can use the OBiTalk network to route incoming calls from one of the 1062's to the 100.

OBi1062:

Voice Services -> SP1 Service -> X_InboundCallRoute: ph,pp(123456789)

OBi100:

Voice Services -> OBiTalk Service -> InboundCallRoute: ph

Replace 123456789 with the OBi number of the OBi100
Use OBi Expert to make the above changes
Logged
SteveInWA
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3967



« Reply #3 on: October 10, 2017, 12:38:59 pm »

You can use the OBiTalk network to route incoming calls from one of the 1062's to the 100.

OBi1062:

Voice Services -> SP1 Service -> X_InboundCallRoute: ph,pp(123456789)

OBi100:

Voice Services -> OBiTalk Service -> InboundCallRoute: ph

Replace 123456789 with the OBi number of the OBi100
Use OBi Expert to make the above changes


...which is not going to work properly with Google Voice's voicemail system.  This is not a useful workaround.
Logged

SoundFX
Newbie
*
Posts: 3


« Reply #4 on: October 10, 2017, 12:46:21 pm »

so you seem to say that the OBi100 will only receive calls if it is the only OBi device on the GV account??
Logged
SteveInWA
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3967



« Reply #5 on: October 10, 2017, 12:59:32 pm »

The 100 series grabs the priority for Google Chat connection, and it can't be used in a multi-device configuration.  Just buy a new one.  The 100 series has been discontinued and is no longer supported.  You'll get a new device with a 1-year warranty and better feature support.
Logged

SteveInWA
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3967



« Reply #6 on: October 10, 2017, 01:01:54 pm »

The 100 series grabs the priority for Google Chat connection, and it can't be used in a multi-device configuration.  Just buy a new one.  The 100 series has been discontinued and is no longer supported.  You'll get a new device with a 1-year warranty and better feature support.

... and, on sale, free shipping, and no sales tax (unless you're in California).  As the old ad slogan goes, "Don't miss this deal!"
Logged

SoundFX
Newbie
*
Posts: 3


« Reply #7 on: October 10, 2017, 01:03:51 pm »

good to know...thanks for the help
Logged
azrobert
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3199


« Reply #8 on: October 10, 2017, 01:18:25 pm »

You can use the OBiTalk network to route incoming calls from one of the 1062's to the 100.

OBi1062:

Voice Services -> SP1 Service -> X_InboundCallRoute: ph,pp(123456789)

OBi100:

Voice Services -> OBiTalk Service -> InboundCallRoute: ph

Replace 123456789 with the OBi number of the OBi100
Use OBi Expert to make the above changes


...which is not going to work properly with Google Voice's voicemail system.  This is not a useful workaround.

Please explain. This method has probably been suggested dozens of times and I don't remember anybody reporting a problem with VM.
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC