December 12, 2018, 06:05:34 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: OBi100+Simonics stops working for incoming calls  (Read 10337 times)
valley_nomad
Newbie
*
Posts: 14


« on: December 13, 2017, 12:40:32 am »

After working with Simonics gateway for two days my OBi100 is no longer working for incoming calls. It rings. But it can not make the connection after picking up. The other end continues to hear the rings for a while and then silence without GV voicemail. Dialing out works. Any suggestion? THX!
Logged
yehob150
Jr. Member
**
Posts: 26


« Reply #1 on: December 13, 2017, 04:11:58 pm »

After working with Simonics gateway for two days my OBi100 is no longer working for incoming calls. It rings. But it can not make the connection after picking up. The other end continues to hear the rings for a while and then silence without GV voicemail. Dialing out works. Any suggestion? THX!
having the same issue see here:
https://www.obitalk.com/forum/index.php?topic=13308.0

Hopefully simonics fixes this
Logged
valley_nomad
Newbie
*
Posts: 14


« Reply #2 on: December 13, 2017, 05:07:21 pm »

After working with Simonics gateway for two days my OBi100 is no longer working for incoming calls. It rings. But it can not make the connection after picking up. The other end continues to hear the rings for a while and then silence without GV voicemail. Dialing out works. Any suggestion? THX!
having the same issue see here:
https://www.obitalk.com/forum/index.php?topic=13308.0

Hopefully simonics fixes this

Not sure if it is the same issue. The GV Voicemail doesn't work at all in my case. I also don't use TLS port 5061.
Logged
yehob150
Jr. Member
**
Posts: 26


« Reply #3 on: December 13, 2017, 05:34:06 pm »

After working with Simonics gateway for two days my OBi100 is no longer working for incoming calls. It rings. But it can not make the connection after picking up. The other end continues to hear the rings for a while and then silence without GV voicemail. Dialing out works. Any suggestion? THX!
having the same issue see here:
https://www.obitalk.com/forum/index.php?topic=13308.0

Hopefully simonics fixes this

Not sure if it is the same issue. The GV Voicemail doesn't work at all in my case. I also don't use TLS port 5061.


my issue wasn't related to the port
Logged
billsimon
Full Member
***
Posts: 103


« Reply #4 on: December 13, 2017, 05:46:15 pm »

Hopefully simonics fixes this

There is nothing on our side to fix. As I mentioned in your other thread, you need to look into your network configuration.
Logged
yehob150
Jr. Member
**
Posts: 26


« Reply #5 on: December 13, 2017, 06:21:37 pm »

Hopefully simonics fixes this

There is nothing on our side to fix. As I mentioned in your other thread, you need to look into your network configuration.
what do I need to look into?
My network configuration is fine. It doesn't change by itself a day later so there is no reason why one day it works and then the next day it doesn't.
Logged
billsimon
Full Member
***
Posts: 103


« Reply #6 on: December 13, 2017, 06:35:08 pm »

what do I need to look into?
My network configuration is fine. It doesn't change by itself a day later so there is no reason why one day it works and then the next day it doesn't.

Given the Google Voice problems others have observed when calling from one GV number to another, it's also possible that your problem is related. The timing of it matches.
Logged
yehob150
Jr. Member
**
Posts: 26


« Reply #7 on: December 13, 2017, 06:55:32 pm »

what do I need to look into?
My network configuration is fine. It doesn't change by itself a day later so there is no reason why one day it works and then the next day it doesn't.

Given the Google Voice problems others have observed when calling from one GV number to another, it's also possible that your problem is related. The timing of it matches.

I was calling the google voice/obi number with my cell phone (which is not a google voice number).
Logged
valley_nomad
Newbie
*
Posts: 14


« Reply #8 on: December 14, 2017, 04:58:19 pm »

Mine has been working again since yesterday without me changing anything.
When it didn't work the problem was very much persistent when the incoming call came from other GV phones, and intermittent when the incoming call came from non GV phones.
Logged
yehob150
Jr. Member
**
Posts: 26


« Reply #9 on: December 14, 2017, 05:38:59 pm »

Mine has been working again since yesterday without me changing anything.
When it didn't work the problem was very much persistent when the incoming call came from other GV phones, and intermittent when the incoming call came from non GV phones.
mine started working again too, but was always calling from non-GV to my GV obi
never tried GV to GV but that seems to be a separate issue.
Logged
jgjg
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #10 on: May 15, 2018, 01:13:23 am »

I signed up for Simonics not too long ago and it was working for few weeks and now I'm having a same issue.
Logged
billsimon
Full Member
***
Posts: 103


« Reply #11 on: May 15, 2018, 05:12:51 am »

If you have a supported Obi (200 or higher) on the same account, when it upgrades itself, it will take away the Google Chat option for incoming calls.

Other than that, I acknowledge we have seen more weird behavior on GVGW lately, and speculate that the Google XMPP pathway is being left to die now that Obi devices have migrated to SIP.
Logged
Taoman
Hero Member
*****
Posts: 1158


« Reply #12 on: May 15, 2018, 07:50:07 am »


Other than that, I acknowledge we have seen more weird behavior on GVGW lately, and speculate that the Google XMPP pathway is being left to die now that Obi devices have migrated to SIP.

Just as a data point, I have GVGW still configured on one ATA as a Voice Gateway and it continues to work fine for outgoing calls even though my GV account has been converted to using SIP.
Logged
Taoman
Hero Member
*****
Posts: 1158


« Reply #13 on: May 15, 2018, 10:24:35 am »


How do you know your GV account has been converted to using SIP?

Because in the Legacy version of my GV account Google Chat has been removed and I now see:
Quote
OBiTALK Device - 510XXXXXX
sip:XXXXXXXGGAYU4QJQGBGUQNS7GMJBIMJXG44VEZOMNEZTOMRUHEYTEOJVG4ZDE===@obihai.sip.google.com

And I have that GV account configured on that same ATA and I can make and receive calls.
But XMPP is still enabled on the account (until Google shuts it down in June) and is routeable thru the Simonics gateway for outbound calls only. Not that I want or need to do that. As mentioned, just a data point.
Logged
SteveInWA
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 5221



« Reply #14 on: May 15, 2018, 07:43:04 pm »

  • You have an OBi 200 or 202 or 212 ATA, or a 1000 series IP phone or 2000 series IP phone.
  • It will receive the new firmware as long as it is able to connect to the OBiTALK portal, and you have not disabled updates.
  • Once a device connects to your Google account for the first time after its firmware is upgraded, then Google Voice will automatically delete the Chat selection, and it will create a new connection via SIP.  If you have multiple devices, each device will be assigned its own connection.
  • This is all automated.  There is no manual process necessary nor available to do this.
  • It doesn't matter if the device is in-warranty or if it's in extended (paid) support; it will still get updated at no charge.
  • If, after the device gets the new firmware, it won't work with Google Voice, then the large majority of cases can be fixed by deleting the device off of the OBiTALK web portal, restoring the device to factory defaults (press ***8 then 1), re-adding it to the portal (**5 xxxx procedure), and re-adding Google Voice to your desired SP1--SP4 slot.
Logged

--Steve

Google Voice Forum Product Expert

https://productforums.google.com/forum/#!forum/voice
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC