October 28, 2020, 03:35:52 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Need help setting up a SPA941 Cisco phone [RESOLVED]  (Read 1100 times)
Fox_Spellcaster
Newbie
*
Posts: 4


« on: August 13, 2018, 05:03:49 am »

I have a SPA941 Cisco that I been trying to set up for the last two weeks on my OBI200 system. I have been able to get a wired phone on the system with my google voice number and its ability to work so my box is working fine.

I did find a PDF online (OBi-VoIP-Device-Attach-Legacy-IP-Phone-Workbook-v1-0) and in reading that I was able to get a softphone on my computer working. and in using that info I was able to get an app on an old cell phone of mine working on my wifi.

I thought I could use that same info and get the Cisco phone working... but no luck. I do have a FreePBX system on my local network that the cisco phone can register with. So I belive the phone is working fine. I am just not able to get it to talk with my OBi200 system.

Here is some places were I got my info at:
https://voxilla.com/2011/02/15/how-to-obify-your-ip-phone-no-asterisk-involved/

http://www.obitalk.com/forum/index.php?topic=14121.0

« Last Edit: August 14, 2018, 09:35:00 am by Fox_Spellcaster » Logged
drgeoff
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 4939


« Reply #1 on: August 13, 2018, 05:38:54 am »

Please delete the other duplicate of your post so that all discussion is contained in this thread.

The later versions of OBi200/202 firmware that support the current incarnation of GV have a bug or feature that prevents some IP phones from being able to register to them.  See previous discussions eg http://www.obitalk.com/forum/index.php?topic=14002.0
Logged
Fox_Spellcaster
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #2 on: August 13, 2018, 06:02:19 am »

sorry about that. I was getting an error on the site saying that it did not post.

I will look at what you posted.

Thank you.
Logged
Fox_Spellcaster
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #3 on: August 14, 2018, 05:48:35 am »

I think I am getting someplace now. Since I setup the phone so it is not registered it will work. But eveytime I try to dial out it only calls ph1 I think I don't have the InboundCallRoute setup right. But I don't know what one I should change.


my setup is like likes:
SP1 Service my google voice
SP3 my Cisco phone.
SP4 My softphone
Logged
drgeoff
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 4939


« Reply #4 on: August 14, 2018, 06:04:58 am »

I think I am getting someplace now. Since I setup the phone so it is not registered it will work. But eveytime I try to dial out it only calls ph1 I think I don't have the InboundCallRoute setup right. But I don't know what one I should change.


my setup is like likes:
SP1 Service my google voice
SP3 my Cisco phone.
SP4 My softphone

As per http://www.obitalk.com/forum/index.php?topic=12492.msg80303#msg80303

"OBi200:
Service Providers -> ITSP Profile D  SIP -> ProxyServer: 127.0.0.1
Service Providers -> ITSP Profile D  SIP -> X_SpoofCallerID: Checked
Voice Services -> SP4 Service -> AuthUserName: OBi200
Voice Services -> SP4 Service -> AuthPassword: OBi200PW
Voice Services -> SP4 Service -> X_RegisterEnable: Unchecked
Voice Services -> SP4 Service -> X_ServProvProfile: D
Voice Services -> SP4 Service -> X_Proxy: Checked 
Voice Services -> SP4 Service -> X_InboundCallRoute:
{OBi200>(Msp1):sp1}
The above will route outbound calls to SP1"

You modify the above:
1. You are using SP3 (and presumably Profile C) for the Cisco phone.
2. Do not have X_Proxy checked.
Logged
Fox_Spellcaster
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #5 on: August 14, 2018, 09:34:41 am »

I was able with your help get the line working but then I got a new error. (488 Not Acceptable Here) But I did some searching on here and was able to find a thread at http://www.obitalk.com/forum/index.php?topic=13489.msg89474#msg89474 where they had a same problem with a cisco phone. and what they did worked for me also.

Thank you for your help drgeoff
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Advertisement
Advertisement