November 30, 2021, 10:14:18 pm *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: obitalk says device is offline  (Read 163918 times)
jblah
Newbie
*
Posts: 4


« on: February 13, 2011, 11:59:17 am »

Hey Guys,

I updated my firmwire today. The obitalk portal says that my device is offline. However, I'm still able to pick up and talk over the phone. Any suggestions as to why this is occurring? It was fine a few days ago. I'm using firefox..if that makes a difference.

update: my softphone also says that it is offline..but I have not really downloaded one so I would assume that this should be "offline".
« Last Edit: February 13, 2011, 12:04:06 pm by jblah » Logged
OBi-Guru
Administrator
****
Posts: 173


« Reply #1 on: February 14, 2011, 01:25:45 pm »

We are aware that the status may turn orange even if the device is alive and well.   We are still working on it.

In the mean time, if the status shows green - it is reliably showing it being connected and well.
Logged
ajayhere24
Jr. Member
**
Posts: 20


« Reply #2 on: February 25, 2011, 02:42:27 pm »

It is happening to me too - for the first time in the last 10 days. I am pretty sure you might already know of this but the icon on my obitalk webpage says i am offline too. I first noticed it this morning.

thank you,
Ajay
Logged
jimates
OBi110 Beta Testers
***
Posts: 1610


« Reply #3 on: February 25, 2011, 03:37:47 pm »

my icon showed offline for my softphone. I clicked ont icon and opened it. When I closed it it showed online. Probably would have done the same if I had refreshed the page.
Logged
ckleea
Jr. Member
**
Posts: 44


« Reply #4 on: April 05, 2011, 05:55:50 pm »

The only solution is to stop and login again.

For OBi110 device, it is even worser. I have tried to de-register and then register again for 2 times before it turned green.
Logged
yhfung
OBi110 Beta Testers
***
Posts: 205



« Reply #5 on: April 05, 2011, 10:59:48 pm »

Me too. I am able to make OBiTalk calls via the OBi110 via an Asterisk server installed at home.

YH
Logged

Hong Kong and China OBi Users Group
www.telecom-cafe.com
mzag
Newbie
*
Posts: 3


« Reply #6 on: April 08, 2011, 08:07:57 pm »

I just installed OBi110, it shows it is offline but I am not lucky, it is not working, I get nothing when i dial **999 999 999. it just not working thu all the led is green.
Logged
grohl
Newbie
*
Posts: 6


« Reply #7 on: April 11, 2011, 09:25:41 am »

Also seeing offline status on web portal but making and receiving calls like normal.
Logged
M105
Jr. Member
**
Posts: 77


« Reply #8 on: April 11, 2011, 02:41:46 pm »

Ditto.  Mine is working fine but showing off line on the protal.
Logged
joshhighley
Newbie
*
Posts: 10


« Reply #9 on: April 22, 2011, 07:40:32 am »

Me too.  Updated firmware, now portal shows device as offline, but I can make and receive calls.  I'm not positive, but I think that changes made via the portal are not being pushed to the device.
Logged
RonR
Hero Member
*****
Posts: 4527


« Reply #10 on: April 22, 2011, 10:01:35 am »

Updated firmware, now portal shows device as offline, but I can make and receive calls.

The OBiTALK portal has nothing to do with making and receiving calls.  The OBi is a standalone unit that can communicate with Google Voice, VoIP providers, and your landline telephone company with no outside help.  The OBiTALK portal is simply for configuration, and even that is optional.
Logged
positrons
Newbie
*
Posts: 1


« Reply #11 on: May 09, 2011, 02:40:58 pm »

Ditto. Everything works, but status says offline.
Logged
M105
Jr. Member
**
Posts: 77


« Reply #12 on: May 11, 2011, 11:29:08 am »

Is there a way to remotely reboot an Obi110?  I have an Obi at another home which is running fine and able to receive calls but is showing up as offline in the web portal.  I would like to push the firmware update to it but since it does not show up as alive, this is impossible.

Not a big deal, just wondering if there was a way to remotely change its status to active in the web portal.
Logged
QBZappy
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 2316



« Reply #13 on: May 11, 2011, 12:16:53 pm »

M105,

Since you are the system admin in both homes you could setup your router with port forwarding to each OBI. If you can get to the OBi web page of the unit over the internet, you should be able to reboot it that way. If you have not set this up prior, you may not be able to this at this time. If there is a computer running in the other home you could remote into it and reboot the OBi by going through local web page. This also needs to be setup.

Finally, if there is someone in the house you can ask them to press ***81 to reboot from the attached phone.
Logged

Owner of the 1st OBi110/100 units in service in Canada & South America. 1st OBi202 on my street. 1st OBi1032 in Montreal.
M105
Jr. Member
**
Posts: 77


« Reply #14 on: May 11, 2011, 08:55:45 pm »

Thanks for the ideas!
Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Advertisement
Advertisement