December 16, 2018, 07:28:32 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Anyone using the Obi200+Google Voice with the Tenda AC18 router?  (Read 247 times)
Rick1441
Newbie
*
Posts: 5


« on: December 07, 2018, 12:39:05 am »

The Obi200 + Google Voice worked fine with my with my old TP-Link WR941ND router.  But to my surprise I just could not get it to work properly with the Tenda AC18 AC1900 router I bought, so I am returning the Tenda despite its impressive, consistent 5g performance (especially for a product I bought on one-day sale for $50).

Fyi, the the problem was that incoming calls would often not ring the Obi; the caller would hear ringing tomes, and then my Google Voice greeting.  In testing, I could always fix the problem temporarily by either power-cycling the Obi or making an outbound call with it.  But then the issue would promptly return, usually within 2-6 hours.  In all other respects the Obi worked fine with the Tenda.  Since I have switched back to the old TP-Link, there have been zero issues.

While I provided that background, my purpose in posting here isn't to seek advice on how to make it work.  I spent 2 days troubleshooting, and I am convinced the problem is not resolvable -- at least with the unit I received (although I do wish I had checked to see if the affected calls were logged in the Obi web interface).  Instead, as the Subject says, I just want to know if anyone is successfully using the Obi200+Google Voice with the Tenda AC18.  If so, perhaps there is some defect in the Tenda unit I received, and I should try another unit of the same router.  Conversely, if someone else had the same problem with that router, I'd appreciate hearing the confirmation.  Thanks.
« Last Edit: December 07, 2018, 12:48:08 am by Rick1441 » Logged
azrobert
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3659


« Reply #1 on: December 07, 2018, 07:32:19 am »

Did you try disabling SIP ALG in the router? ALG enabled can cause strange behavior.
« Last Edit: December 07, 2018, 09:17:07 am by azrobert » Logged
Rick1441
Newbie
*
Posts: 5


« Reply #2 on: December 07, 2018, 11:28:22 am »

The Tenda AC18's settings don't include an SIP-ALG option.  But one thing I had been wondering is if the function might be built-in anyway, invisibly to the user (and thus unalterable).  Fyi, the TP-Link doesn't list an SIP-ALG option either.   But the fact that that router does list some other ALG options suggests that they would list SIP-ALG as well if it were present.
« Last Edit: December 07, 2018, 11:37:30 am by Rick1441 » Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC