February 22, 2020, 03:31:08 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: OBi508 SIP client Connect Failed: 401 Unauthorized  (Read 418 times)
waldo22
Newbie
*
Posts: 4


« on: January 24, 2020, 05:33:19 am »

Since Google Voice no longer works on the Obi508, I've been trying to use the 508 as SIP extensions to my Asterisk/FreePBX server.

I am literally trying to set up the most simple thing possible:
A SIP extenstion (ie. extension 125) with a password.

In the ObiTalk portal, I am setting the Proxy Server, Port, username (extension) and password.

I keep getting:
Code:
Connect Failed: 401 Unauthorized

No further explanation is given.

I have tested the extension with a software VoIP client using the exact same credentials and it works fine, so something's wrong with the way I'm configuring the 508.

Can someone please help me understand why I can't figure out such a simple setting?

Thanks a bunch,

-Wes
Logged
azrobert
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3983


« Reply #1 on: January 24, 2020, 01:36:35 pm »

Do you have the correct SP Service X_ServProvProfile?
Logged
waldo22
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #2 on: January 24, 2020, 02:05:58 pm »

Do you have the correct SP Service X_ServProvProfile?

Thanks @azrobert,

I just used the "wizard" to set up a standard SIP connection, not the expert settings.

Going into the expert "Voice Services" settings for SP5 (the port in question) is set to use Profile E, and Profile E appears to have the correct settings for my SIP extension.

Code:
(under ITSP Profile E SIP)
ProxyServer pbx.mydomain.com
ProxyServerPort 5060
ProxyServerTransport
RegistrarServer
RegistrarServerPort 5060
UserAgentDomain
OutboundProxy
OutboundProxyPort 5060
X_OutboundProxyTransport

You can see that most of them are blank.

Under Voice Services -> SP5 Service -> SIP Credentials:
Code:
AuthUserName 125
AuthPassword [this is blank after I save it]
URI 125@pbx.mydomain.com
X_ContactUserID
X_EnforceRequestUserID [checked]

Am I missing anything obvious?

Thanks so much for the help!
Logged
azrobert
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3983


« Reply #3 on: January 24, 2020, 03:44:15 pm »

I don't see anything wrong. Try posting your question on the DSLReports forum. They have several Asterisk experts. You don't have to register to post a question. They review all anonymous posts, so it might take awhile for your post to appear.

https://www.dslreports.com/forum/voip
« Last Edit: January 24, 2020, 04:27:52 pm by azrobert » Logged
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC