October 30, 2020, 12:47:32 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: 1 ... 17 18 [19]
  Print  
Author Topic: Firmware update for 20x series  (Read 493518 times)
NKYadav
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #360 on: September 09, 2019, 10:12:53 am »

I'm curious about one thing:

According to the information I have found, 5921 is the latest fw for Obi2 devices, as of May 2019.  However, when I dl it using FDM, with server side time & date enabled, the file actually has a dat of 18 Sep 2018.  I realize this is inconsequential, but I'm still curious - does the writing on the forums means that, as of May 2019, nothing newer than the build from 18 Sep 2018 was produced for Obi2s?

At any rate, I had previously updated to 5921, but I was having issues with GV making overseas calls (yes, account is funded) - so now I'm going to try to revert to 5859 and see if it makes a difference.

I'm using this post (and the subsequent posts) as a basis on what I should try next:

https://www.obitalk.com/forum/index.php?topic=9983.msg91700#msg91700

After that, if it still does not work, I'll try to completely reset and start from scratch, as I've never, since I bought the devices in 2014, done that....
Logged
flamaest@gmail.com
Jr. Member
**
Posts: 20


« Reply #361 on: September 10, 2019, 03:11:11 pm »

After updating to the "OBi202-3-2-2-5921EX-332148940.fw" firmware on my Obi202, I now have the problem that every 2 days on average, when I attempt to place an out-going call, I get the verbal error message: "The number you dialed has not received a response from the service provider."  Curiously I can still receive inbound calls while this issue is in effect.  The only remedy that I have found for this is to power-cycle the Obi ATA device.  But then the same problem will occur a couple of days later.  I have already tried power-cycling my cable modem, router, and ethernet switch, but to no avail.  Is anyone else experiencing this or have any suggestions as to a remedy?

I am having the same issue, not sure how often it happens because I make a call every once in a while.
As in your case, power cycling the OBi202 is the (temporary) solution.


Same EXACT issue here, on 5921EX, issue has been happening 2-3 times per day since I applied the update on Aug 9th 2019. 
Logged
vit5421
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #362 on: March 03, 2020, 08:38:28 am »

After updating to the "OBi202-3-2-2-5921EX-332148940.fw" firmware on my Obi202, I now have the problem that every 2 days on average, when I attempt to place an out-going call, I get the verbal error message: "The number you dialed has not received a response from the service provider."  Curiously I can still receive inbound calls while this issue is in effect.  The only remedy that I have found for this is to power-cycle the Obi ATA device.  But then the same problem will occur a couple of days later.  I have already tried power-cycling my cable modem, router, and ethernet switch, but to no avail.  Is anyone else experiencing this or have any suggestions as to a remedy?

Same problem just started here with GV. Downgrade it to 3.2.2 (Build: 5859EX) and all looks good
Logged
flamaest@gmail.com
Jr. Member
**
Posts: 20


« Reply #363 on: March 05, 2020, 01:38:30 pm »

Can you please provide a link to the 3.2.2 file?

Is this still fixed for you?
Logged
vit5421
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #364 on: March 06, 2020, 08:29:00 am »

Can you please provide a link to the 3.2.2 file?

Is this still fixed for you?

Works great so far.
Attached

* OBi202-3-2-2-5859EX-198839.fw (13764.82 KB - downloaded 319 times.)
Logged
flamaest@gmail.com
Jr. Member
**
Posts: 20


« Reply #365 on: March 19, 2020, 05:22:20 pm »

Any updates.. ? Is this still fixed for you ?
Logged
vit5421
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #366 on: March 20, 2020, 07:57:30 am »

Any updates.. ? Is this still fixed for you ?
Build 5859EX works fine with GV with no single problem
Logged
flamaest@gmail.com
Jr. Member
**
Posts: 20


« Reply #367 on: March 20, 2020, 08:59:51 am »

thank you for the update. Would you mind please trying to use call-waiting and let us know if you lose the call after the flash-switch to call number 2, or back to call number 1?
Logged
vit5421
Newbie
*
Posts: 4


« Reply #368 on: March 20, 2020, 02:12:03 pm »

I am sorry, I have it as backup plan only for international calls but its getting really pointless compare to smartphones.
Logged
andyhi
Newbie
*
Posts: 12


« Reply #369 on: April 16, 2020, 02:35:22 pm »

Does anyone have a link for firmware v5898 for the Obi202?  

I'm trying to resolve an issue with an Obi202 /w 5921 where a number of folks seems to think 5921 may be linked to issues with Google Voice connection issues.  

My Obi200 is on v5898 and is not experiencing the same issue best I can tell.
« Last Edit: April 16, 2020, 02:37:44 pm by andyhi » Logged
ProfTech
Sr. Member
****
Posts: 473


« Reply #370 on: April 16, 2020, 02:58:53 pm »

Should be pretty easy to come by, but I thought Polycom / Obi had made the software so that you can't "Back it down". Don't know if that is true as I haven't tried. 5898 had a different bug that affected dns_srv. It was fixed in 5921 but I don't use Google Voice any more.
Logged
SteveInWA
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 6181



« Reply #371 on: April 16, 2020, 06:54:03 pm »

Does anyone have a link for firmware v5898 for the Obi202?  

I'm trying to resolve an issue with an Obi202 /w 5921 where a number of folks seems to think 5921 may be linked to issues with Google Voice connection issues.  

My Obi200 is on v5898 and is not experiencing the same issue best I can tell.

"A number of folks" is meaningless speculation, not based on rigorous testing.

Don't downgrade.  It doesn't solve anything.  In fact, some of the recent GV<-->OBi connectivity issues have been exacerbated by downlevel firmware, and Google Voice engineering has a hell of a time diagnosing reported problems when old firmware complicates the picture.
Logged

andyhi
Newbie
*
Posts: 12


« Reply #372 on: April 17, 2020, 10:22:39 pm »

Should be pretty easy to come by, but I thought Polycom / Obi had made the software so that you can't "Back it down". Don't know if that is true as I haven't tried. 5898 had a different bug that affected dns_srv. It was fixed in 5921 but I don't use Google Voice any more.

Nope... was able to move several versions back but would like to move forward to 5898... the common release just prior to 5921.

Agreed the 5898 build has reported issues with dns_srv under certain conditions, but my obi200 on 5898 works as needed and I have no need for pushing/publishing ports via DNS SRV records.
Logged
andyhi
Newbie
*
Posts: 12


« Reply #373 on: April 17, 2020, 10:44:10 pm »

Does anyone have a link for firmware v5898 for the Obi202?  

I'm trying to resolve an issue with an Obi202 /w 5921 where a number of folks seems to think 5921 may be linked to issues with Google Voice connection issues.  

My Obi200 is on v5898 and is not experiencing the same issue best I can tell.

"A number of folks" is meaningless speculation, not based on rigorous testing.

Don't downgrade.  It doesn't solve anything.  In fact, some of the recent GV<-->OBi connectivity issues have been exacerbated by downlevel firmware, and Google Voice engineering has a hell of a time diagnosing reported problems when old firmware complicates the picture.

1st - You have no way to prove nor disprove that reverting to the prior firmware will resolve the issue I am experiencing.

2nd - If reverting to the prior firmware resolves the issue, then that could very well assist in troubleshooting.  (Check out industry standard ITIL and outage management best practices if you don't understand or agree.)

3rd - I've given Google plenty of opportunity to troubleshoot the issues I'm having on 5921.  They have closed open cases on the issue.   It's time to try something different.  (I've already moved my obi202 back several revisions to 5859.)

4th - If you won't or can't provide a link to the firmware build just prior to 5921 or can't add something constructive, it's best you just stay out of the conversation.  

« Last Edit: April 17, 2020, 10:48:45 pm by andyhi » Logged
Soulcommander
Jr. Member
**
Posts: 59


« Reply #374 on: May 04, 2020, 06:45:38 pm »

Hello, I have the same issue and I can not use call waiting either I lose the call. I get this every so often: The number you dialed XXXXXX has not received a response from the service provider.
My Firmware version is 3.2.2.5921 using google voice and Obi 202

Any help much appreciated!
Logged
Pages: 1 ... 17 18 [19]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC

Advertisement
Advertisement