OBiTALK Community

General Support => Day-to-Day Use => Topic started by: Rick441 on November 20, 2017, 04:14:28 pm



Title: Obi200 w/GV - Calls sometimes go silent (esp when on long hold)
Post by: Rick441 on November 20, 2017, 04:14:28 pm
I have had my Obi200 for about a month, using Google Voice. I connect the Obi200 to my router with the OBiWiFi5G Wireless USB instead of a direct ethernet connection.  The Obi200 is about 15 feet from the router, with no obstructions.

I have had a fair number of calls go to permanent silence during the call.  They don't disconnect, but neither party can hear the other.

The most typical scenario is an outgoing call where I am on a lengthy hold, hearing music and an intermittent recorded apology for the extended hold.

That just happened again a few hours ago.  I was on hold for about 40 minutes, then suddenly silence.  (During the silence I called my Obi number from my mobile just to see if I would get a call waiting tone, and I did.)  After about 20 more minutes, the call finally cut off and I got a dial tone.  (I have a screenshot of the Obi portal call record taken while it was silent, if that could be of any value in diagnosis.)

Any suggestions on possible causes, and how I might remedy this?  Thanks.


Title: Re: Obi200 w/GV - Calls sometimes go silent (esp when on long hold)
Post by: Rick441 on November 27, 2017, 05:00:40 pm
Any suggestions? 


Title: Re: Obi200 w/GV - Calls sometimes go silent (esp when on long hold)
Post by: videobruce on December 01, 2017, 11:20:32 am
Have you tried a wired connection?
15' away, run an Ethernet cable, wireless is prone to problems.