December 17, 2017, 04:04:56 am *
Welcome, Guest. Please login or register.
News:
 
   Forum Home   Search Login Register OBiTALK  
Pages: [1]
  Print  
Author Topic: Menu choices do not work  (Read 20409 times)
JDDD
Newbie
*
Posts: 15


« on: June 28, 2015, 07:53:11 am »

Hi All,
I have bought a Obi202 from Amazon.uk.  Allmost everything works. I have only a problem when connecting to a corporate with a automatic key response system.
I'm connected to the service, dial/push a button on the phone, but nothing happens on the other side. So my DTMF tones are not recognized by the service.  I've tried several services, all not working.
Picked up my Linksys SPA112 and this is working in the same conditions.

What do I have to change in the OBI202 to make it work.

If you need more info, please let me know.
Logged

No OBI equipment yet, but trying to buy obi202.
azrobert
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 3204


« Reply #1 on: June 28, 2015, 08:59:24 am »

Try the different DTMF options here:
Service Providers -> ITSP Profile X General -> DTMFMethod

Use OBi Expert to make the change.
Logged
drgeoff
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 2730


« Reply #2 on: June 28, 2015, 09:00:33 am »

Service Providers/ITSP Profile A (and/or B as appropriate)/General/DTMF method.  Try the other possibilities than the one your Obi202 is already using.
Logged
JDDD
Newbie
*
Posts: 15


« Reply #3 on: June 29, 2015, 01:59:57 am »

Hi,
Thanks for helping to solve this problem.
I tried all,  Inband, RFC2833, SIPinfo, SIPInfo+RFC2833,  (includes Auto)
Also tried all together with X_UseFixedDurationRFC2833DTMF checked (independently).

Not solution yet.
Logged

No OBI equipment yet, but trying to buy obi202.
drgeoff
Hero Member & Beta Tester
*****
Posts: 2730


« Reply #4 on: June 29, 2015, 02:54:12 am »

I assume that your Linksys is under the same conditions. Same phone,  same ITSP, same dialled number etc.

Set the OBi to Inband,  uncheck the fixed duration (though I think that is irrelevant with Inband) and slightly raise the level of the audio signal the OBi sends. Physical Interfaces / Phone Port / Port Settings / Channel Rx gain. (Yes,  Rx as it is the signal received by the OBi from the phone.)

No promises.  Sad
Logged
JDDD
Newbie
*
Posts: 15


« Reply #5 on: June 29, 2015, 03:05:55 am »

Hi drgeoff,
I went back to basics (reset allmost all to default), it was not the DTMF what was causing issues. The OutboundcallRoute is.

Resetting this one to default the problem disappeared, set back in, reappeared.

Not the OBI202 was causing the problem, one of the SIP providers was. So I'm not using this SIP provider anymore for menu calls.

Problem solved.

Thanks all
« Last Edit: June 29, 2015, 04:13:45 am by JDDD » Logged

No OBI equipment yet, but trying to buy obi202.
Pages: [1]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC